Wine cooking festival at Falset's wine Fair 2007.
Inform for a catalan cuisine demonstration or wine and
tapas workshop
Catalan Food & Wine
Workshops
Marinated salmon with steamed mussels
Receta
par el CONCURS DE CUINA Firaví Falset 2007
SALMÓ MARINAT AMB MUSCLES AL VAPOR
INGREDIENTS:
-
6 talls de llomo de salmó
-
2
cucharas oli de oliva virgen
-
1
cuchara salsa soja
-
1
cuchara vinagre de ví
-
sal/pebre
-
1/2
cuchara de ‘wasabi’ en polvo
-
1/2 got
de
vi rosat del
Montsant o Priorat
-
1 kg de muscles del delta del ebro
-
3 talls
d’apí tallat ‘a la julienne’
-
3
pastanagas tallat ‘a la julienne’
-
1 puerro
tallat ‘a la julienne’
-
oli de
oliva
-
sal/pebre
-
1 got
de
vi blanc de
Montsant o Priorat
-
nata
PREPARACIÓ:
-
Marinar
el salmó 1/2 hora en els ingredients, sacarles y secar amb
paper de cuina. Després posarles en el grill de carbó appr.
5 min. en cada costat. Apartar.
-
Netejar
els muscles. Sofregir l’apí, pastanaga i puerro en una
cacerola amb oli d’oliva, apagar amb el vi després uns
minuts. Afegir les muscles, salpimentar i tapar la
cacerola. Sacudir la cacerola con el fin que les muscles
d’abaix se posen per d’amunt. Apartar del foc.
-
Separar
1 dl del liquid dels muscles i afegir una mica de nata i
reduir la salsa.
-
Escalfar
el salmó i les muscles un moment en la salsa abans de
presentar en el plat.
PRESENTACIÓ:
-
posar el
llom de salmó en le centre del plat, decorar amb les
muscles i rociar con la salsa
Ví
recomano d’acompanyar aquet plat amb el ví blanc ‘Clossa
Batllet’ del Priorat.