Wine cooking festival at Falset's wine Fair 2007.
concursCARRER
Inform for a catalan cuisine demonstration or wine and tapas workshop
Catalan Food & Wine Workshops

SalmóImuscles

Marinated salmon with steamed mussels

cuinaCARRER

Receta par el CONCURS DE CUINA Firaví Falset 2007

SALMÓ MARINAT AMB MUSCLES AL VAPOR

INGREDIENTS:
- 6 talls de llomo de salmó
- 2 cucharas oli de oliva virgen
- 1 cuchara salsa soja
- 1 cuchara vinagre de ví
- sal/pebre
- 1/2 cuchara de ‘wasabi’ en polvo
- 1/2 got de vi rosat del Montsant o Priorat

- 1 kg de muscles del delta del ebro
- 3 talls d’apí tallat ‘a la julienne’
- 3 pastanagas tallat ‘a la julienne’
- 1 puerro tallat ‘a la julienne’
- oli de oliva
- sal/pebre
- 1 got de vi blanc de Montsant o Priorat
- nata

PREPARACIÓ:
- Marinar el salmó 1/2 hora en els ingredients, sacarles y secar amb paper de cuina. Després posarles en el grill de carbó appr. 5 min. en cada costat. Apartar.
- Netejar els muscles. Sofregir l’apí, pastanaga i puerro en una cacerola amb oli d’oliva, apagar amb el vi després uns minuts. Afegir les muscles, salpimentar i tapar la cacerola. Sacudir la cacerola con el fin que les muscles d’abaix se posen per d’amunt. Apartar del foc.
- Separar 1 dl del liquid dels muscles i afegir una mica de nata i reduir la salsa.
- Escalfar el salmó i les muscles un moment en la salsa abans de presentar en el plat.

PRESENTACIÓ:
- posar el llom de salmó en le centre del plat, decorar amb les muscles i rociar con la salsa


recomano d’acompanyar aquet plat amb el ví blanc ‘Clossa Batllet’ del Priorat.